top of page
Studio ACT - door An Epic View 8401.jpg

Hello

Ik gaf je al kort wat over mezelf op de eerste pagina van deze website. Hier krijg je een volledige blik 'behind the scenes'

Ik heb een aparte weg afgelegd vooraleer ik met Studio ACT startte.

Op deze pagina vertel ik je mijn verhaal. Sit back, relax and enjoy!

 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Instagram

Mijn verhaal, de grote lijnen

Geboren en getogen in Molenstede, een dorpje waar iedereen iedereen kent bij Diest en opgegroeid in een doodnormaal 'Vlaamsch' gezin. Op dinsdag en donderdag ging ik volleyballen, op zondag was ik op de Chiro. 

Ik ging heel graag naar school en was daar ook best wel goed in. 

Ik startte mijn middelbaar in "de latijnse". Ik volleybalde, ging naar de Chiro en was gek op lezen. Ook non-fictie. En in het middelbaar al werd ik getrokken naar boeken over "de psychologie". Tegen het 6de middelbaar had Freud geen geheimen meer voor mij. De studiekeuze na het middelbaar was dan ook poep-simpel ... op naar Leuven naar de faculteit Psychologie!

Ik heb dat eerste jaar in Leuven 2 dingen ondervonden

 1. In Leuven op kot is het heel plezant, daar is veel te doen.

 2. Ik kon niet studeren. Dit gaat niet bijster bescheiden klinken, maar het is wel zo. Ik had mijn lagere en middelbare school doorlopen met twee vingers in mijn neus. Maar daar red je het niet mee op de universiteit. Dus ... over (bijna) de hele lijn dik gebuisd.
  En dat scenario herhaalde zich het jaar nadien.

Game over wat betreft het psychologie studeren. Tranen-met-tuiten gehuild. Ik wou niks anders doen. En ik kreeg thuis de raad "ga maar iets studeren op de hoge school waar je gemakkelijk werk in vindt dan".

Zo gezegd zo gedaan! Op naar Mechelen en Communicatiebeheer studeren. En ook al was het niet mijn eerste keuze. Ik heb daar, zonder zever, een pak geleerd qua talen, ICT, grafische vormgeving ... Heel blij met die studie.

In 2000 met diploma onder de arm richting de arbeidsmarkt! En zo kwam ik bij Carglass terecht, als Sales Promotor bij het Sales & Marketing team. Boeiende organisatie, interessante projecten, super-veel geleerd, fijne klanten, uitdagende managers gehad (zowel in de positieve als negatieve zin van het woord). 

Carglass was aanwezig in 34 landen in die tijd en 'de wereld' riep mij. Ik wilde meer, ik wilde een stukje van de wereld zien. Toen de vacature "Sales & marketing coördinator for the new and developping markets" verscheen, smeet ik mij volledig. Alles uit de kast gehaald wat er in zat, zelfs skills waarvan ik niet wist dat ze in mijn kast zaten, haha. En met een mindset van "ik heb niks te verliezen bij deze sollicitatie". Als figuurlijk kleine ukkie in die grote organisatie (letterlijk ben ik met mijn meter 80 niet zo klein), nam ik het in een selectieprocedure op tegen key account managers van de grootste business units van de groep. Maar, ze zullen in de testen en gesprekken gezien hebben, dat het visje haar vijver gevonden had. Sales & marketing managers, management teams and sales & marketing teams strategisch coachen en trainen in hun sales & marketing aanpak, en dat over een groot deel van Europa en Brazilië. Ik vertrok op maandagochtend richting de luchthaven en vloog op vrijdag weer terug naar België. Ik was vrijgezel en de wereld lag aan mijn voeten. Zoals Bill Medley en Jennifer Warnes het zo mooi zongen "Now I've had the time of my life ..." Ik kan niet in woorden beschrijven hoe ik in die periode gegroeid ben, professioneel én persoonlijk!

Maar ... die psychologie bleef mij roepen en bleef mij pad kruisen. En ik ben dan ook opnieuw aan de universitaire studie psychologie begonnen in die tijd. Ik zat veel in luchthavens en hotels, ik was vrijgezel. Ik had veel tijd. 

Er was één kaper op de kust: mijn gezondheid. Ik was in 2006 op vakantie geweest in Zuid-Afrika en had daar een serieuze voedselvergiftiging opgelopen. Ferm ziek geweest en mijn spijsvertering is nooit meer de oude geworden. Maar nu ik veel reisde en dus veel op restaurant of in vliegtuigen at en dat in allemaal verschillende landen, begon ik na een tijd echt erg veel last te krijgen van die spijsvertering. En na heel wat onderzoeken bleek ik wat intoleranties te hebben. 

En dat ging ook best wel gepaard met heel wat stress. Vastzitten in een taxi in de file in Sao Paulo, wetende dat je nog zeker minstens 30 minuten vast zit en NU naar de WC moeten gaan. Dat geeft stress. En stress put uit.

In die periode leerde ik ook Noël kennen. The one! Ja, klinkt melig, maar zo voelde het wel vrij snel. Noël en ik klikten en vonden een soort van rust bij elkaar die we allebei nog niet gevonden hadden. En na een tijdje maakte ik mij echt de bedenking "Waar ben ik mee bezig?". Letterlijk, in de luchthaven van Sao Paulo, op een bankje. Ik wilde helemaal niet in Sao Paulo zijn. Ik wilde in België zijn.

Een keuze diende zich aan ... En die keuze was toen: stoppen met reizen, volop gaan voor mijn diploma psychologie en samen met Noël aan ons gezin beginnen. Niet zo'n moeilijke keuze, want in al die tijd is "de psychologie" een rode draad gebleven. En het uiteindelijk loopbaandoel was werken als zelfstandig psychologe.

En een deeltijdse logisitiek-administratieve job, en twee bevallingen later, was het zover.
De zelfstandige praktijk is een feit. Niet als geregistreerd psycholoog, wel als coach met een Master in de Klinische Psychologie op zak. 

Waar ben ik dan nu zoal mee bezig?
 

 • Met InVia Coaching - een gemandateerd loopbaancentrum voor VDAB waar ik samen met een aantal onderaannemers mensen begeleidt in hun loopbaankeuzes en loopbaanplannen. Waar we preventie bieden voor stressgerelateerde aandoeningen. InVia Coaching is gevestigd in Diest en begeleidingen kunnen dan ook in Diest doorgaan of online. Zelf specialiseer ik mij in loopbaantrajecten voor neurodivergenten
   

 • Met Studio ACT - een online platform voor persoonlijke ontwikkeling geïnspireerd op Acceptance and Commitment Therapy en Positieve psychologie
   

 • Met individueel coachen van ondernemers en managers op vlak van carrière-ontwikkeling, leiderschapsontwikkeling, communicatie en mentaal welbevinden. In 't Engels 

Vraag of opmerking?

Bedankt voor de inzending!

Studio ACT heeft een kantoor in Diest

Graanmarkt 5

3290 Diest

BE 0567748522

wendy@studioact.be

Facturatie-adres

Wendy Celis

Broekstraat 11, 3294 Molenstede

bottom of page