top of page
shutterstock_238808422.jpg

Stevig in je schoenen met ACT

Een online training in ACT vaardigheden

Acceptance and Commitment Therapy

Acceptance and Commitment Therapy (ACT) is een gedragsmodel uit de psychologie dat erop gericht is jouw mentaal welbevinden en psychologische flexibiliteit te vergroten. Alles begint bij leren vertragen en leren gedachten, emoties en gedrag bewust ervaren. ACT moedigt aan om negatieve emoties te accepteren en zich te richten op persoonlijke waarden. Het doel is om psychologische flexibiliteit te vergroten, zodat jij effectief kan omgaan met uitdagingen  en stressvolle situaties in je leven. Door bewust te kunnen gaan leven en doen wat voor jou waardengericht belangrijk is, kan je een dieper gevoel van voldoening en tevredenheid in je leven en werk ervaren.

Leren loslaten als vaardigheid

Voor mij is mijn ACT-verhaal begonnen bij de zoektocht naar balans tussen mijn mama zijn en mijn professionele ambitie ....

Maar ... het gaat om trainen van vaardigheden, om processen, om het aanleren van een ander perspectief. Acceptance and Commitment Therapy heeft ondertussen een degelijke wetenschappelijke basis en is bewezen effectief bij problematieken als piekeren, onzekerheid, laag zelfbeeld, angst, stress, burn-out, omgaan met chronische pijn ... In deze training ga ik je de vaardigheden binnen het ACT model bijbrengen en die vaardigheden zijn toepasbaar op heel veel verschillende problemen.

ACT is erop gericht te leren loslaten, psychologisch flexibel te zijn en te leren kiezen voor wat werkt voor jou!

Studio ACT - door An Epic View 0438-min.jpg

Wendy Celis

Psycholoog met ruime ervaring in het bedrijfsleven

Als psycholoog, met ruime ervaring in het bedrijfsleven, onderneemster, mama, partner, ... ben ik gepassioneerd door mensen helpen zoeken naar hun uniek pad in dit leven. Ik leer hen vaardigheden als psychologische flexibiliteit met de focus op mogelijkheden, talenten en een sterk geloof in eigen kunnen en eigen verantwoordelijkheid.

Mentaal welbevinden vergroten

Studio ACT - door An Epic View 8401.jpg

Wat ga jij leren?

JA! Uiteraard wil ik dat!!

Fantastisch! Je gaat het je niet beklagen.
Sinds ik met ACT aan de slag ben gegaan, is er pakken meer rust in mijn leven gekomen! Wie wil dat nu niet.

Meer psychologische flexibiliteit

Meer rust in je hoofd

Bewuster leven

Duidelijker weten wat je wil

Nu tijdelijk 50% korting!!

95 € 

ipv 189€

Waarom?

Omdat het de eerste keer is dat ik deze training in deze vorm online geef!
In ruil voor deze korting, ontvang ik graag jouw feedback.

Hoe ziet dat er praktisch uit?

  • 6 webinars van 1.5u, telkens op woensdag van 9.30u tot 11.00u

  • We zien elkaar niet, maar vragen stellen kan via de chat

  • Je krijgt toegang tot een online trainingsgedeelte (Huddle) vol oefeningen en info

  • Lukt woensdag voormiddag niet, dan bekijk je achteraf gewoon de opname, die wordt namelijk in het online trainingsgedeelte geplaatst 

REEKS  - start woensdag 08/05/2024

                  volgende data: 15/05/2024, 22/05/2024, 29/05/2024, 05/06/2024, 12/06/2024

                  Telkens van 9.30u tot 11u

Waarden

Je leert ontdekken wat waardengericht voor jou belangrijk is. Als je heel helder voor ogen hebt waar je prioriteiten liggen, worden keuzes makkelijker. Dan weet je welke richting je uit wil. Dan weet je wat wel of niet 'jouw ding' is 

Met aandacht leven

Met aandacht leven of mindful leven is een vaardigheid die je kan trainen. Binnen Acceptance and Commitment Therapy leer je letterlijk met aandacht leven: opmerken wat er zich hier-en-nu afspeelt, zowel in de buitenwereld als binnen in je. 

Acceptatie

Accepteren is een vaardigheid die je kan leren. Accepteren betekent dat je actief bereid bent moeilijk emoties, gewaarwordingen of gedachten met open armen te ontvangen, zodat die niet in de weg staan van wat belangrijk is.

Flexibel zelfbeeld

Door de jaren heen bouw jij een verhaal over jezelf op, gebaseerd op dingen die je meemaakt in je leven. Soms beperkt dat zelfbeeld je in je geluk. Je leert flexibel omgaan met belemmerende labels die in de weg staan van waardengericht leven.

Defusie

De-fusie betekent letterlijk "uit elkaar halen". Je leert letterlijk afstand nemen van de inhoud van moeilijke gedachten en emoties, zodat je niet meer meegezogen wordt in die gedachten en emoties. Je leert met andere woorden ... loslaten.

ACT-ie

Nadat je heel wat over jezelf geleerd hebt en weet hoe je actief aan de slag kan met uitdagingen op je pad richting het leven dat jij wil, is het tijd voor ACT-ie. Een deftig onderbouwd plan van aanpak, draagt bij aan het behalen van je doelen.

bottom of page